Alkotók

Alkotók

Pálffy Attila

A vizuális tervezés és alkotás világa mellett életünk fontos elemei a szabad tánc, az elektronikus zene, a kundalini jóga és a természet elvonultságában töltött idő, melyek megújulásunk szeretett szimbólumaivá váltak.

Műszaki érdeklődésem mellett mindig is kerestem a kreativitás megnyilvánulásának lehetőségét az életemben, ezért kezdetben a reklámgrafika világa szippantott be, melynek később egyenes folytatása volt a dekorációs, kivitelezési szakma iránti elköteleződésem. Tíz éven át egy műszaki áruházlánc belső dekorációjával foglalkoztam. Akkori ügyfeleink növekvő igényei motiváltak arra, hogy megismerkedjek a 3D világával is. Szakmai tapasztalataim bővülésével idővel egyre több belsőépítészeti látványterv készítését is vállaltam, s innentől egyre egyértelműbb volt számomra, hogy vállalkozóként folytassam tovább szakmai tevékenységemet. Pár év elteltével egy külföldi ügyfelem kérésére francia önkiszolgáló éttermek látványtervezésére specializálódtam, azonban a pandémia elmúlt két éve alatt szűkülő piac miatt visszatértem a belsőépítészeti látványtervezéshez is.

 

Képességek

3d látványtervezés
100%
Szervezés
100%
Dekorációs munkák
100%

Szabó Noémi

Gyerekkoromra jellemző visszahúzódó alkatom elsőre szürkének ható árnyalatait a belső képzeletvilágom vizuális kifejezése színezte át kezdetben a rajz, a grafika, majd a festészet eszközein keresztül. Ez az érzékenység rendkívül izgalmas felfedezéssé tette számomra a különböző környezeti hatások megélését, majd a megfigyelések alkotássá transzformálását. Egy-egy témám kiindulópontjaként szolgál sokszor egy vers néhány sora, egy mese, egy a médiában felvillanó hír vagy egy film, egy kortárs színházi előadás története is. A Képzőművészeti Egyetem adta meg azt a biztonságos közeget kezdetben, ahol a mesterek tapasztalataival övezve zavartalanul foglalkozhattam a képzőművészet nyelvén felmerülő kérdések mélyebb vizsgálatával.

A szakmai kiállítások szervezése, hirdetése és az egyedi megrendelések teljesítése nyitotta ki a világot bennem az alkalmazott grafika műfaja felé is meghívók, brosúrák, kiadványok tervezésével.

Az egyedi művészi faldekorációk bemutatásán kívül a festményeim megtekinthetőek a szakmai pályafutásomat összefoglaló sznonoart.com oldalon keresztül.

 

Képességek

Művészi látásmód
100%
Asszociatív gondolkodás
100%
Festészet
100%

Stern Ági

A pszichológusi munkám során az egyik fő célom, hogy az önismereten keresztül segítsek megtalálni a hozzám fordulók saját útját, mert azt vallom, hogy mindannyian különlegesek és utánozhatatlanok vagyunk, és egyedi életúttal rendelkezünk, melynek mélyebb megismerése segít kiaknázni a lehetőségeinket. Így tudunk a legoptimálisabban hozzájárulni a világ működéséhez és a leginkább kiteljesedni.

 

Korábbi szakmám újságíró, az itt eltöltött bő 10 év alatt többféle műfajban is jártasságot szereztem. A már fentebb részletezett okok miatt a mélyinterjúk voltak a kedvenceim. De hírszerkesztőként és hírfőnökként is dolgoztam, ahol a lényeglátás és a precizitás volt a fontos. Valamint pr és marketing anyagokat is készítettem különböző cégek számára.

 

A kreatív szövegírói szolgáltatásom ezek ötvözetéből jött létre.

Van, aki jól tud írni, van, aki kevésbe, de saját magáról, a saját vállalkozásáról bemutatkozó\ismertető szöveget írni a legtöbb embernek nagyon nehéz. Ennek az az oka, hogy ilyenkor túlságosan benne vagyunk a témában és képtelenek vagyunk más szemmel nézni, pedig az eladó és a vevő szemszöge nagyon különböző.

Ilyenkor jön a dilemma, ha rábízzuk egy profi szövegíró csapatra, marketing szempontból tökéletes lesz, de mi magunk, a személyesség, a mélyebb üzenet nagy eséllyel hiányozni fog belőle, hiszen a szövegíró csapat nem ismer minket.

 

Szerintem egy termék vagy szolgáltatás attól lesz igazán vonzó, ha nem csak a hozzáértést, de a szenvedélyt is érezni mögötte. Ha anélkül, hogy konkrétan elmesélnénk, érezhető, hogy története van. Ha tükrözi a mögötte álló emberek stílusát és életszemléletét és azt, hogy kötelék van közöttük.

 

Éppen ezért úgy készítem el a vállalkozások/termékek/szolgáltatások bemutatkozását, leírását hogy közben a mögötte álló személyekre és a szakmai szempontokra is odafigyelek.

 

Újságírói tapasztalatok:

Újságírói képesítésemet a Sanoma Médiaakadémián szereztem, ahol több szaktekintély mellett is gyakornokoskodtam. A vizsgamagazinunk készítésekor vezető szerkesztői pozíciót töltöttem be.

Ezután az egyik piacvezető site-hoz az nlc-hu-hoz kerültem, ahol az ott töltött 10 év alatt sokféle feladatot elláttam, hírszerkesztő és a hírfőnök pozíciókban dolgoztam, készítettem percről-percre anyagokat, nagyinterjúkat, riportokat, marketing és PR cikkeket.

Dolgoztam a mindmegette.hu-nál, ahol ismeretterjesztő anyagokat készítettem az adott célközönség számára, valamint a Fanny magazinnál, ahol különböző emberek életútját mutattam be.

 

Önismeret és pszichológia

Ezen a területen, miután rájöttem, hogy mélyebben is érdekel egy 3 éves komplex Önismereti és meditációs tréner képzéssel kezdtem. Majd, mivel a tudományos része is vonzott, beiratkoztam a Babes – Bolyai Tudományegyetem pszichológia alapszakára, kutatási területem az énkép és a boldogság kapcsolata volt.

A mesterképzést a Károli Gáspár Református egyetemen végeztem, a Szondi Lipót emlékalapítvány Sorsanalitikus tanácsadás képzésével párhuzamosan.

Magánpraxisban egyéni konzultációkat, csoportos önismereti tanfolyamokat, önismereti fejlesztő táborokat tartok.

 

 

Képességek

Művészi látásmód
100%
Asszociatív gondolkodás
100%
Festészet
100%