Ahol a Víz az Úr

Ahol a Víz az Úr

Ahol a Víz az Úr

1993 óta a Víz Világnapjaként ünnepeljük március 22-ét minden évben. Minden hónap minden napjának minden percében és pillanatában hálával tartozunk a Földnek, a Szent Természetnek, hogy egyik legnagyobb kincsével ajándékozott meg bennünket: az Életet adó és biztosító Vízzel, melynek sokféle arcával találkozhatunk.
A Grundfos Magyarország Gyártó Kft. azon haladó szellemiségű vállalatok közé tartozik, amely legfőbb céljául tűzte ki, hogy a fenntarthatóság jegyében születő megoldásaival minél több ember számára biztosíthassa a vízhez való hozzáférést szerte a világon, megóvva ezzel értékes vízkészleteinket, illetve pozitív és tartós hatást gyakorolva a globális éghajlati kihívásokra.
A víz szellemiségéhez kapcsolódó, a bevilágító akna oldalfalaira kerülő művészi faldekoráció készítéséről szóló speciális felkérés során e missziója inspirált bennünket a székesfehérvári iroda lépcsőterének falaira álmodott, a tengeri élővilág ihlette kompozíció megalkotására, mely a cégfeliratot hordozó lépcsőtéri fal környezetében hangsúlyozza a két felület összefüggését, azonos gondolatiságot hordozó egységét.
Projektünk a víz mélységének természeti gazdagságát és sokszínűségét hivatott illusztrálni az egyedileg tervezett, a mélység kékjében felvillanó növényvilág motívumaival és a medúzák rajának absztrakt megjelenítésével, melyeket a matt-fémes, sima és érdes felületek érzékeny egyensúlya is jellemez.